Frågor & svar

Har alla frisörer hos er ett gesällbrev?

Ja, självklart har alla frisörer som jobbar hos oss på Storgatan 29 gesällbrev. Det gör att du som kund kan känna dig trygg med att frisören är välutbildad och kunnig inom yrket.

Vilka olika typer av färgbehandlingar kan jag boka hos er?

Vi anpassar färgningen efter kundens specifika önskemål och där finns det oändliga möjligheter. Valet av behandling baseras på ditt utgångsläge och syfte. Hos oss finns två olika varianter, en mer avancerad färgning eller blekning med färg-/folieslingor när du vill applicera mycket eller mer än en färg. Den andra varianten är en bottenfärg/toning där färgbehandlingen endast innehåller en färg och brukar användas vid tillfällen där syftet är att täcka gråa hårstrån eller tona ner utväxter.

Behöver jag boka in en konsultation innan mitt ordinarie besök?

I alla våra behandlingar ingår en kortare konsultation förutsatt att det inte är någon radikal förändring som ska göras eller att du av någon anledning är väldigt osäker. Då är en konsultation en jättebra idé. Inför en bruduppsättning sker det alltid en längre konsultation.

Vad ska jag tänka på innan jag kommer för att färga håret?

Något som är jätteviktigt innan du kommer för en färgning är att inte ha torrschampo med färg i håret, då finns risken för att färgen inte blir som man har önskat.

Sedan är det alltid tacksamt om du har en någorlunda bild i huvudet kring hur du vill ha det, som du tillsammans med din kreativa frisör kan förverkliga.

Jag måste tyvärr avboka min tid, hur tätt inpå för jag avboka?

Har du fått förhinder och behöver avboka din tid har du fram till 24 timmar innan avtalad tid på dig. Avbokningar som sker inom 24 timmar kommer debiteras.

Vad är skillnaden på frisör med gesäll och stylist när jag bokar hos er?

Alla frisörerna du möter hos oss är frisörer med gesällbrev. Det innebär att frisören visat upp sin yrkesskicklighet genom flera arbetsprover. Våra frisörer med gesäll har stor erfarenhet, ett brinnande intresse och behärskar allt inom frisöryrket. Stylist blir en frisör efter många års erfarenhet och flera års anställning inom frisöryrket. Det innebär exceptionell kunskap och lång gedigen erfarenhet.

Jag vill undvika att snabbt få utväxt, har ni någon särskild metod för det?

Med den populära balayagetekniken sveper vi och målar in slingorna i håret på fri hand. Det ger bredare slingor men framförallt ett sofistikerade resultat med sömlösa övergångar mellan din naturliga hårfärg och slingorna. Tekniken fungerar på både brunetter och blondiner och skapar en väldigt naturlig look. Balayage ger inte en lika markant utväxt och gör att skiftningarna istället ger ett naturligt utseende. En bra metod att använda för att hålla håret fräscht under en längre tid och slippa att utväxten snabbt blir synlig.

Hur ofta kan jag färga håret?

Färga håret kan göras så ofta man vill om man har en bra konsultation med sin frisör. Däremot är det inte bra att bleka håret titt som tätt, eller gå från mörkt till ljust för ofta.

Olaplex är en behandling vi ofta använder i samband med färgningar för att skydda, bygga upp och ”laga” håret.

Vad är bra att tänka på när man har färgat håret? Några speciella produkter man ska använda?

Till färgat hår är användandet av färgbevarande produkter är a och o. Som alltid rekommenderar vi att använda värmeskydd till färgat som ofärgat hår när värmetänger ska användas.

Jobbar ni med Hairtalk extensions på Storgatan 29?

Samtliga frisörer på salongen är utbildade och sätter Hairtalk extensions.

Är det möjligt att färga håret hos en er även när man har hårförlängning/extensions?

Ja, det går bra. En noggrann konsultation kommer först att ske då extensionhår inte går att få in i alla färger.

Är de produkterna ni använder i salongen miljövänliga?

Vi använder oss främst av produkter från Paul Mitchell. Ett amerikanskt märke med ett stort miljötänk, med såväl miljö som kund och frisör i fokus. Sedan företaget startade 1980 har aldrig någon produkt testats på djur, i något led. Färgen vi använder i salongen är vegansk och många av våra övriga produkter är överlag veganska.

Har ni drop in-tider?

I mån av tid.

Glöm inte bort att ni även kan följa oss i Salongen på sociala medier. Där uppdaterar vi allt som händer på Storgatan29, där vi även lägger ut olika erbjudande.

© 2017 Storgatan29.

Följ oss

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress